Youtube kanaal "Blijf in mijn Liefde"

 In Culemborg is sinds het vertrek van de zusters van Ons Huis uit Culemborg altijd een groep mensen actief gebleven in het organiseren van stiltevieringen, zoals we die kenden van de donderdagavond in de Grote Kerkstraat. De laatste jaren was er een hechte maar kleine groep, die elke eerste donderdag van de maand bij elkaar kwam. Maar toen kwam corona. Aanvankelijk kwamen we nog wel bij elkaar, zonder te zingen en met ruime afstand, uiteraard, maar ook daar zijn we vanwege de veiligheid van de deelnemers mee gestopt. Sinds de adventsperiode vorig jaar (2020) ben ik gestart met de stiltevieringen die we eens per maand in Culemborg hielden op te nemen en online te zetten. Niet omdat dit het bij elkaar komen kan vervangen, maar wel als tijdelijke oplossing om contact met elkaar te houden.

De vieringen zijn te vinden op Youtube, onder de naam “Blijf in Mijn liefde”, kernwoorden uit het evangelie van Jezus en ook geliefde woorden van Zuster Clary Braun, inspirator van Ons Huis. Wanneer je bij Youtube  zoekt op: “Kanaal blijf in Mijn liefde”, dan kom je er, of direct  via deze link.  

De vieringen bestaan uit twee delen. Allereerst heet ik iedereen welkom en vertel iets bij het thema van de dienst. Dan is er een tweede opname, waarbij ik zelf niet meer in beeld ben, maar de daadwerkelijke meditatieve viering is opgenomen met de camera op een vast beeld (kaars, bijbel, e.d.).

Kort voor de eerste donderdag van de maand komt er een nieuwe viering online. En voor de maand april 2021 ben ik voornemens om die op elkaar aansluitende vieringen te maken voor witte donderdag, goede vrijdag en stille zaterdag. Deze drie vieringen zullen per keer een stap centraal stellen uit drie stappen van gebed van Ignatius van Loyala: gebed uit dankbaarheid, gebed om vergeving en voorbeden. Een ieder van harte uitgenodigd om eens een viering mee te maken vanachter eigen computer, tablet of telefoon.

Hartelijke groet van Ellen Geleedst uit Culemborg

Go to Top
JSN Epic 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework