Van harte welkom!
Ons Huis biedt ruimte voor gebed en gesprek, geestelijke begeleiding en retraites om dieper tot jezelf en tot God te komen.

 

meer informatie

Bidden met de Bijbel

Zowel in Culemborg als in St. Anthonis komen regelmatig mensen bij elkaar om te luisteren naar een bijbelgedeelte, stil te zijn en samen te bidden.

Gebedsavond in Culemborg

Op de tweede en de vierde donderdag van de maand is er een gebedsavond, die mede door de Raad van Kerken Culemborg wordt gedragen. Luisteren naar een bijbeltekst, in stilte deze laten doordringen aan de hand van een paar vragen. Zo kun je een nieuw licht op je eigen leven laten schijnen en Gods lichtende aanwezigheid gewaar worden misschien. In lied en gebed zijn we samen, evenals in een uitwisseling van ervaring.

We beginnen om 20.10 uur, in de benedenconsistorie van de Grote of Barbarakerk. Het gebed duurt ongeveer een half uur, daarna is er, voor wie dat wil, een kopje thee en delen we in alle vrijheid met elkaar wat ons heeft geraakt.
 
In de zomermaanden (juli en augustus) is er geen gebedsavond.
Op de eerste donderdag van de maand is er een stilteviering in BonVie (zie onder).

Maandelijkse gebedstijd in St. Anthonis

Iedere eerste woensdag van de maand is er van 14.00 tot 15.30 uur een gebedstijd in St. Anthonis, waarbij gemediteerd wordt aan de hand van een bijbeltekst. In het eerste half uur worden we stil in de nabijheid van God, we luisteren naar een korte schrifttekst, geven aandacht aan wat ons raakt, en komen vandaaruit tot gebed. We sluiten af met voorbeden en een slotgebed. (Er wordt niet gezongen.) Daarna is er, voor wie dat wil, uitwisseling onder het genot van koffie/thee.

We komen bij elkaar bij Riene Lomme thuis, De Lange Loop 23, St. Anthonis. Van harte welkom!

Maandelijkse stilteviering in Culemborg

Op de eerste donderdag van de maand wordt er een oecumenische stilteviering gehouden in het stiltecentrum Oase in BonVie aan de Admiraalvlinderlaan in Culemborg-West (eerste verdieping, volg wegwijzer in gebouw). In de stilte staat een tekst centraal, vaak een verhaal uit het evangelie. In een afsluitend gebed is er plaats voor intenties en na afloop wordt er nagepraat bij koffie en thee.
Iedereen is van harte welkom.

 

De stilteviering is een initiatief van de Raad van Kerken Culemborg en wordt mede gedragen door Ons Huis.

 

Go to Top
JSN Epic 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework