Geraakt in stilte

Begeleiding:
Marieke Rijpkema
Winfried Timmers
Een samenwerking tussen het Titus Brandsma Memorial en Tactum

Retraite te voet in de Ardennen

Een week er tussenuit, even afstand nemen van het gewone dagelijkse leven. De tijd nemen voor bezinning, genieten van de natuur, stilte. Op zoek naar jezelf en naar je bron. We gaan naar de Ardennen, vinden een onderkomen in de “Ermitage de Saint Walfroy”, bij het dorpje Margut, net over de Belgische grens, in Frankrijk. Deze retraite is vrijwel geheel in stilte. Het dag-programma helpt je je balans te vinden en met aandacht bij jezelf en je eigen levensweg stil te staan.
De retraite dagen kennen een ritme van meditatie, wandelen in groepsverband, een viering in de vrije natuur, gebed en uitwisseling in een kleine groep. Een enkele keer nemen we deel aan de Vespers in de Abdij van Orval (B).

Er is gelegenheid voor een gesprek met een van de begeleiders. We gaan op pad met vragen als: Hoe gaat mijn weg? Hoe ben ik tot hier gekomen? Waar laat ik mij door leiden op mijn geestelijke weg? Speelt God daarin een rol? Is het wel ‘mijn’ weg, die ik ga?

Praktische informatie:

Data: zondag 18 augustus tot
zondag 25 augustus 2024
Begeleiding: Marieke Rijpkema en Winfried Timmers
Kosten: € 690,- voor begeleiding en vol pension. Ca. € 60 bij samen reizen en vervoer ter plaatse.

Deelnemers: maximaal 12

We lopen trajecten van ongeveer 16 kilometer. Wandelingen van ongeveer 1,5 uur worden afgewisseld met stille meditatie en lunch.
Ervaring in langeafstandswandeling is niet noodzakelijk. Iedereen heeft de beschikking over een eigen kamer met douche en toilet.

Informatie en aanmelding:
• Marieke Rijpkema (Titus Brandsma Memorial)  024 – 360 24 21 (titusbrandsma@karmel.nl)
• Winfried Timmers  06 – 456 06 119 (win.timmers@home.nl)

Na aanmelding volgt er een kennismakingsgesprek met een van de begeleiders. Je aanmelding wordt definitief na dit gesprek en betaling van het totale bedrag.

Wij bemiddelen bij het samen reizen.

Zie ook:
Facebook ‘Geraakt in stilte’ (info en foto’s)
www.titusbrandsmamemorial.nl (activiteiten / bezinningsaanbod)