Lieve gasten en betrokkenen bij Ons Huis,

Lange tijd konden we geen zorg besteden aan de website van Ons Huis. Nu hebben we iemand gevonden die het op wil pakken, zij het in een wat eenvoudiger vorm. De site gaat daarom tijdelijk uit de “lucht” en we doen het even met alleen deze pagina.’Eerst wat over de komende activiteiten:


• Van 21 tot 28 augustus is er een wandelretraite in de Hermitage Saint Walfroy in de Franse Ardennen. “Geraakt in stilte” is de titel. Tijdens deze stille wandelretraite wandel je door de indrukwekkende natuur. Je gaat op pad met vragen van jezelf. En letterlijk ga je op pad met de vraag: Is dit mijn weg? Hoe ga ik die weg? Wat inspireert mij of wat houdt mij op de been? Speelt God een rol daarin? Begeleiding: Marieke Rijpkema en Winfried Timmers. Kosten ca. €700,00 (begeleiding en vol pension) en ca. €60,00 (samen reizen en vervoer ter plaatse. Informatie bij Marieke Rijpkema 024-3602421 en Winfried Timmers (zie hierboven)


DOWNLOAD HIER DE FOLDER• Van 18 tot 20 november zijn er bezinningsdagen in het Lioba klooster in Egmond. Ook hier is het thema “Verwijlen bij de Bron”. Opgave bij Riene Lomme (zie hierboven)


• Daarnaast zijn Winfried Timmers en Riene Lomme beschikbaar voor persoonlijke gesprekken.
Voor deze activiteiten verleent Stichting Ons Huis subsidie, zodat ze met een minimale eigen bijdrage van €10,00 per dag en €6,00 per gesprek voor iedereen toegankelijk zijn.
• Eén maal per maand is er een meditatie via zoom, op zaterdagmorgen van 10.15 u.- 11.30 u.


De link hiervoor krijg je een paar dagen van te voren toegestuurd via Aad van dijk, secretaris van de Stichting. Deelnemers zijn blij verrast over de betekenis van deze meditaties voor hen. De eerstvolgende is op zaterdag 14 mei.
Het team van Ons Huis dat alle activiteiten begeleidt bestaat uit Winfried Timmers, Jacqueline Breed, Marieke van Gorsel, Marga van de Koevering en Riene Lomme
Verder: twee dames, oud leerlingen van het lyceum Maria Virgo waar Clary rectrix was, zijn bezig met het schrijven van een boekje over haar leven. Ons Huis wil dit graag alle gasten cadeau geven als eerbetoon aan Clary. Je kunt je hiervoor opgeven bij Riene. Begin mei zal het boekje uitkomen.
Dan wat berichten die voortaan zullen vallen onder de rubriek “Lief en Leed”.


• Eind maart is toch onverwacht Anne Floor overleden. Veel gasten zullen zich haar herinneren. Anne had wel veel klachten die maken dat haar dood ook een verlossing voor haar zal zijn. We vertrouwen dat ze nu helemaal is opgenomen in Gods Liefde.


• Ook overleden is Albert Rakemann, echtgenoot van Erica. Beiden waren te gast in Culemborg, Erica wel vaker. Zowel Albert als Erica hebben zwaar te lijden gehad van Corona


• en Erica ondervindt nog steeds ernstige gevolgen daarvan. Ze staat ingeschreven voor opname in een verzorgingshuis.
Dat was het voor deze keer. Ik zal jullie met regelmaat weer op de hoogte houden. Voor aanvragen van subsidie kun je contact opnemen met Niek Visser ……………………………Voor alles wat secretariële zaken betreft met Aad van Dijk ……………………………


Een hartelijke groet aan ieder,
Riene


 

De oude website is te bezoeken door hier te klikken