Ons huis – óók voor jou!

Ons Huis voor bezinning en retraite

Gedragen en geïnspireerd door de Aanwezige, die zegt “Ik ben er voor jou, wil jij er ook voor Mij zijn?”, wil Ons Huis een open, oecumenische gemeenschap zijn voor gastvrijheid, gebed en gesprek. Bekende en nieuwe belangstellenden worden mogelijkheden geboden stil te staan bij het eigen leven en te komen tot geloven en geloofsverdieping, met de ignatiaanse spiritualiteit als belangrijke inspiratiebron.

Concrete invulling:

  • Het aanbieden van geloofsgesprekken en geestelijke begeleiding.
  • Het aanbieden van deelname aan gebedsgroepen en gebedstijden.
  • Het aanbieden van retraites en bezinningsdagen.
  • Het bieden van regelmatige informatie en inspiratie via post, e-mail en internet.

Achtergrond

De Gemeenschap van Ons Huis bouwt voort op het werk dat door de leefgemeenschap Ons Huis van 1986 tot 2011 is ontwikkeld. Het fundament, zoals dat door zr. Clary Braun JMJ, die aan de wieg van Ons Huis heeft gestaan, is ontvangen en verwoord, vormt nog altijd de inspiratie van de Gemeenschap. Nu de leefgemeenschap is weggevallen, waaiert de Gemeenschap uit: op allerlei plaatsen in het land leven en werken mensen vanuit dezelfde inspiratie.

Agenda ->

In de agenda vind je een overzicht van de geplande bezinningsdagen en retraites die georganiseerd worden door Ons Huis.

Wil je een keer meedoen aan de bezinningsdagen of een retraite, je kunt je opgeven door te bellen of te mailen met de contactpersonen die bij het bericht staan.

Gastvrijheid bij Ons Huis

Gastvrijheid was naast gebed en gesprek één van de drie pijlers van Ons Huis. Ook al heeft Ons Huis geen vaste locatie meer, we zijn wel verbonden met andere kleine, gastvrije gemeenschappen. Een overzicht hiervan kun je vinden op de website van de KNR.